Tällainen pohdituttaa edelleenkin ja täälläkin keskusteltu "jossain" en vain löytänyt "säiettä" joten voisi uudestaan pohdiskella eli missä aikataulussa luulet/tiedät syömäsi ruuan olevan siellä esim paksusuolen IBS-ärstymysalueella aiheuttamassa esim kipua, ripulia jne?
Itse kuvittelen että että vatsalaukusta ruoka viimeistään poistuu pohjukkais/ohutsuolen alkuun muutamassa tunnissa esim 4-6 h, mutta sitten en oikein ole varma onko syöty ravinto paksusuolen osassa (siis kulkenut 3 m pitkän ohutsuolen läpi) 1 vrk päästä vain vasta 3 vrk tai ehkä jopa pitemmän ajan kuluttua?
Tietenkin vähän kuitua ja lihapitoinen ruoka etenee suolistossa hitaammin mutta jos olettaisi että syö niin hyvin kuin vain osaa oman IBS-herkkyyden huomioiden ja syö esim 3 annosta Vi siblisiä / vrk eli kuitumärää (tms jonka tietää sopivan omalle suolistolleen) eli ravinnon laatu/hoito kunnossa niin missä aikataulussa odotatte ongelmien, kipujen syntyvän esim sinne "kuuluisiin" paksupuolen mutkiin jos on syönyt jotain sopimatonta fodmappiä, sipulia tms?
Itse tietenkin pohdiskelen IBS/C eli ummetus näkökulmasta, mut välillä mullakin suoli tyhjenee useita kertoja vrk:ssa, mutta se suurin haitta on nen ilmavaivat/kivut/suolen tulehdustila.
Koen että tällä tavalla mahdollisimman oikein osuva arvio "historiasta" eli mitä ja milloin söi kun sitten "tulevaisuudessa" tulee huono olo, kipua, ripua, ummetusta jne on avaintekijä ongelman hoitoon, poistamiseen?