Oon "fodmapannu" keväästä asti ja tuntuu että vaikeimmaksi on osoittautunut sipulin välttely. Jos syö muiden tekemää ruokaa, sitä ei välttämättä näe eikä maista. Töissä söisin mielelläni lounaaksi kaupan keittoja, mutta niissä on kaikissa sipulia (paitsi pinaattikeitossa ).
Vehnä tuntui aluksi vaikealta, mutta nyt tietää jo melko hyvin missä sitä voi piillä ja osaa niitä vältellä. Viljojen kanssa olen aika ehdoton, ei ohraa/vehnää/ruista. Kaiken saa nykyään gluteenittomana, kunhan osaa etsiä ja pyytää Kotipizzasta saa gluteenitonta pizzaa ja Hesburgerista hampurilaisia.
Maitotuotteita syön päivittäin, mieluiten laktoosittomia ja varsinkin luomua. Nyt olen muutaman päivän syönyt tavallista maitorahkaa vadelmahillon ja pellavasiemenrouheen kanssa, ja vatsan on ollut tosi hyvä.
Vehnä tuntui aluksi vaikealta, mutta nyt tietää jo melko hyvin missä sitä voi piillä ja osaa niitä vältellä. Viljojen kanssa olen aika ehdoton, ei ohraa/vehnää/ruista. Kaiken saa nykyään gluteenittomana, kunhan osaa etsiä ja pyytää Kotipizzasta saa gluteenitonta pizzaa ja Hesburgerista hampurilaisia.
Maitotuotteita syön päivittäin, mieluiten laktoosittomia ja varsinkin luomua. Nyt olen muutaman päivän syönyt tavallista maitorahkaa vadelmahillon ja pellavasiemenrouheen kanssa, ja vatsan on ollut tosi hyvä.