Oletteko koskaan kuulleet että keitetty ruoka voisi poistaa vatsavaivat..
Muistan hämärästi että katselin kauan sitten jonkun dokumentin jossa eräs nuori mies kärsi jatkuvista vatsavaivoista (ei ollut suomalainen dokkari) ruuansulatusongelmista. Hänellä oli jatkuvasti vatsa vesivellillä, ilmavaivoja ja kipuja. Hän juoksi lääkäreissä, söi monia eri lääkkeitä, kokeili luontaistuotteita yms. Mikään ei kunnolla auttanut. Lopulta hän itse keksi alkaa syömään pelkästään keitettyä ruokaa. Hän siis keitti kaiken, nekin mitä ei välttämättä tulisi heti mieleen keittää. Hedelmät yms.
Muistan että hänen vatsavaivansa helpottuivat koska keittäminen kuulemma muuttaa ruuan rakennetta ja sulaa sen takia suolistossa paremmin.
Häneltä kysyttiin ottiko keitettävään ruokavalioon mukaan myös sipulit, pavut, paprikat jne, siis ne mitkä tunnetusti tekee ilmaa mahaan ihmisille tai mitkä sulavat huonosti vatsassa. Mies kertoi vain keittävänsä tämmöisiä ruokia normaalia kauemmin.
Salaatitkin hän keitti.
kuollakseen en muista puhuttiinko dokumentissa IBS sairaudesta tai mikä edes koko dokumentin nimi oli. Katselin sitä vain toisella silmällä ja mitä todennäköisimmin silloin kun itse en vielä kärsinyt IBS:stä liiaksi.
Tämä dokumentti palasi yhtäkkiä mieleeni tänään kun lueskelin tätä foorumia.
Voisikohan tuossa dokkarissa olla jotain perää, koska itselläni ainakin kaikki käristetty ruoka on pahasta ja voi niin ihanat grilliherkutkin kesällä pistää mahan sekaisin..
Mitäs ootte mieltä?
Muistan hämärästi että katselin kauan sitten jonkun dokumentin jossa eräs nuori mies kärsi jatkuvista vatsavaivoista (ei ollut suomalainen dokkari) ruuansulatusongelmista. Hänellä oli jatkuvasti vatsa vesivellillä, ilmavaivoja ja kipuja. Hän juoksi lääkäreissä, söi monia eri lääkkeitä, kokeili luontaistuotteita yms. Mikään ei kunnolla auttanut. Lopulta hän itse keksi alkaa syömään pelkästään keitettyä ruokaa. Hän siis keitti kaiken, nekin mitä ei välttämättä tulisi heti mieleen keittää. Hedelmät yms.
Muistan että hänen vatsavaivansa helpottuivat koska keittäminen kuulemma muuttaa ruuan rakennetta ja sulaa sen takia suolistossa paremmin.
Häneltä kysyttiin ottiko keitettävään ruokavalioon mukaan myös sipulit, pavut, paprikat jne, siis ne mitkä tunnetusti tekee ilmaa mahaan ihmisille tai mitkä sulavat huonosti vatsassa. Mies kertoi vain keittävänsä tämmöisiä ruokia normaalia kauemmin.
Salaatitkin hän keitti.
kuollakseen en muista puhuttiinko dokumentissa IBS sairaudesta tai mikä edes koko dokumentin nimi oli. Katselin sitä vain toisella silmällä ja mitä todennäköisimmin silloin kun itse en vielä kärsinyt IBS:stä liiaksi.
Tämä dokumentti palasi yhtäkkiä mieleeni tänään kun lueskelin tätä foorumia.
Voisikohan tuossa dokkarissa olla jotain perää, koska itselläni ainakin kaikki käristetty ruoka on pahasta ja voi niin ihanat grilliherkutkin kesällä pistää mahan sekaisin..
Mitäs ootte mieltä?