Kaikki mikä yleensäkin aiheuttaa vatsavaivoja, aiheuttaa niitä meillekin ja luultavasti kärsimme niistä enemmän. Runsas lihan syönti, kaikki grillattu ja käristetty, ylenmääräinen rasva ja sokeri, pelkän pastan syöminen suurin määrin, kaikki jyrkät ja nopeat muutokset totuttuun ruokavalioon.
Sitten on noita mitkä syystä tai toisesta eivät joillekin sovi, mutta toisille sopivat. Minulle ei tule mitään oireita tuosta inkivääristä kohtuudella mausteena käytettynä, eikä myöskään tomaatista ja paprikasta, joita jotkut ovat sanoneet itselleen sopimattomaksi. Liekö tuossa sitten taustalla jonkinlainen yliherkkyys jollekin aineelle?
Varmasti joskus on kyseessä myös virhetulkinta. Sehän on varsin vaikeaa saada selville, aiheuttaako jokin yksittäinen ruoka-aine oireita. Ainoa keino on syödä monta päivää pelkästään varmoja ruokia ja sitten ottaa mukaan tätä epäilty aines ja odottaa pari päivää miten maha reagoi, ja toistaa tämä testi vielä pari kertaa että tulee eliminoitua satunnaiset vatsakivut, jotka eivät johdu ruoka-aineista.