Ite en syö margariineja enkä rypsiöljyjä benecolista puhumattakaan.
Itellä tosiaan hyvä kolestroli on korkeella, sekä paha hieman koholla mutta lääkärin mukaan se ei aiheuta ongelmia, koska se hyvä korvaa pahan.
Jokainen voi toki sanoa mikä on terveellistä ja mikä ei, mutta eikö olisi helpompaa kokeilla erillaisia asioita ja käydä mittaamassa arvot?
Jos arvot ovat menneet huonompaan suuntaa ja haluaa ne johonkin tiettyyn lukuun, niin muokkaa ruokavaliota/ lisää kevyttä liikuntaa elämäänsä.
Itse en usko näihin (kolestroli pitää olla tietty että elää pitkään).
Ihminen on kokonaisuus ja kaikki olemme erilaisia.
Ei kukaan voi tietää mikä on juuri oikea suhdeluku minulle. Vai voiko?
tässä muutama mielenkiintoinen juttu/linkki aiheeseen.
http://personal.inet.fi/koti/remeli/Suomalainen_ravitsemuspolitiikka.htm#kasvioljy_rasvahapotTerveys on niin valtava, sekava ja monihaarainen sekoitus politiikkaa, bisnestä, tutkimusta, huuhaata, perinteistä viisautta, perinteistä hölynpölyä ja miljoonia erilaisia kannanottoja ja mielipiteitä.
Olemme palanneet takaisin aikaan, jolloin todellisuus muotoutui poliittisten tarkoitusperien mukaan. Nyt muokkaajana on puhdas raha ja valta. Vaikka on lisääntyvässä määrin tutkimuksia, että kolesterolitason lasku lisää kuolleisuutta ja pisin elinikäodotus on niillä, joilla on korkein kolesterolitaso, niin siitäkin huolimatta valtaa pitävä lääketieteellinen eliitti pysyy kannassaan.
Korkea kolesteroli ei ole riskitekijä edes sydänsairailla, tutkimuksissa on todettu, että sydänkohtauksen saanneilla oli kauttaaltaan matala kolesterolitaso. Silti kansakunta on aivopesty uskomaan lääkkeisiin, joilla ei professoreiden mukaan ole mitään sivuvaikutuksia.
Statiinit aiheuttavat verisuonten kalkkeutumista ja ahtauttavat verisuonia.
Margariini, jonka vaikutuksia elimistöön ei ole mitenkään tutkittu EI kokemusten mukaan laske huonoa eli LDL kolestrolia tai triglyserejä eikä nosta hyvää eli HDL kolesterolia.
Voi ja eläinrasvat ei nosta huonoa eli LDL kolesterolia tai triglyserejä, mutta nostaa hyvää eli HDL kolesterolia.
Rasvasta on tehty pelottava peikko. Kolesterolilla, niin hyvällä kuin "pahallakin" on suuri joukko elintärkeitä tehtäviä kehossamme. Ei ole olemassa yhtäkään tutkimusta, joka osoittaisi voin ja muun maaeläinrasvan aiheuttavan sepelvaltimotautia ja sydänkuolemia tai mitään muitakaan sairauksia. Eläinrasvat EIVÄT nosta huonoa eli LDL kolesterolia. Jos näin olisi, niin ihmiskuntaa ei olisi olemassakaan. Margariinit tuli markkinoille vasta 80-luvulla ja kukaan ei ole niillä mistään parantunut. Syövät ja suolistosairaudet sekä lihavuus jne.. sairaudet lisääntyvät. Kolesteroliarvot vaihtelevat vuodenaikojen, auringonvalon, kuukautiskierron, kilpirauhasen toiminnan (vajaatoiminta nostaa huonoa eli LDL kolesterolia), stressitason, liikunnan, ylipainon, tupakoinnin ja muiden sairauksien ja elimistön kroonisen tulehdusasteen mukaan jne. Edellä mainitut seikat vaikuttavat usein paljon enemmän kolesterolitasoihin kuin esim. ruokavalio.
http://www./index.php?page=articles&id=164Jos margariinit keksittäisiin nyt, niin ne kiellettäisiin vaaraallisina rasvoina.
Kukaan, joka on perehtynyt ravitsemukseen, ei syö margariinia eikä muitakaan käsiteltyjä kasvisrasvoja.
http://personal.inet.fi/koti/remeli/margariini.htmVastaa lainauksen kanssa