Rakastan leipää ja välillä en voi vaan vastustaa kiusausta ja sorrun johonkin toinen toistaan herkullisempaan. Olen ollut aina leipäfani ja se on toiminut aina uskollisena vatsan täyttäjänä. Vatsaongelmieni pahentuessa tämä rakkaus on kuitenkin koetuksella.
Olen löytänyt muutamia onnistuneita ja herkullisia reseptejä..
Chococilillä on kahdet erilaiset skonssit:
http://chocochili.net/2010/08/kesakurpitsaskonssit/
http://chocochili.net/2008/11/porkkanaskonssit/
Olen korvannut vehnäjauhot riisi-, tattari- tai maissijauholla tai kaikilla niillä.
Perunarieskat teen perunamuussin jämästä resepti suurin piirtein:
2 dl perunamuusia (voi myös valmistaa perunamuussijauheesta esim. Mummon muusi)
1 kananmuna
1/2 tl suolaa
n. 1-2 dl jauhoja (tattari-, riisi-, maissi- jne. maun mukaan)
(hyppysellinen kaurahiutaleita)
Sekoita ainekset ja muotoile haluamasi kokoisia rieskoja. Töki rieskoihin reikiä haarukalla ennen paistamista. Paisto uunin ylätasossa 250 asteessa 7-10 min, kunnes pinta saanut väriä.
Tänään tein kokeiluna hiivapohjaista leipää johon lisäsin mm. helmi-suurimoita, psylliumia, sesaminsiemeniä, pellavarouhetta, kaurahiutaleita, riisi- ja tattarijauhoja. Määriä en laskenut, mutta puolikkaalla sämpylätaikinan ohjeella pääsee jo pitkälle. Ja tuli muuten hyvää!
Olen löytänyt muutamia onnistuneita ja herkullisia reseptejä..
Chococilillä on kahdet erilaiset skonssit:
http://chocochili.net/2010/08/kesakurpitsaskonssit/
http://chocochili.net/2008/11/porkkanaskonssit/
Olen korvannut vehnäjauhot riisi-, tattari- tai maissijauholla tai kaikilla niillä.
Perunarieskat teen perunamuussin jämästä resepti suurin piirtein:
2 dl perunamuusia (voi myös valmistaa perunamuussijauheesta esim. Mummon muusi)
1 kananmuna
1/2 tl suolaa
n. 1-2 dl jauhoja (tattari-, riisi-, maissi- jne. maun mukaan)
(hyppysellinen kaurahiutaleita)
Sekoita ainekset ja muotoile haluamasi kokoisia rieskoja. Töki rieskoihin reikiä haarukalla ennen paistamista. Paisto uunin ylätasossa 250 asteessa 7-10 min, kunnes pinta saanut väriä.
Tänään tein kokeiluna hiivapohjaista leipää johon lisäsin mm. helmi-suurimoita, psylliumia, sesaminsiemeniä, pellavarouhetta, kaurahiutaleita, riisi- ja tattarijauhoja. Määriä en laskenut, mutta puolikkaalla sämpylätaikinan ohjeella pääsee jo pitkälle. Ja tuli muuten hyvää!