Tulipa tehtyä tosi maukkaita ranskalaisia uunissa bataatista. Koska itselleni peruna ei sovi on bataattiranskalaiset oiva korvike perinteisille ranskalaisille. Voisin jopa väittää, että pikkaisen jopa maukkaampia. Lisukkeeksi voi tehdä mitä itse haluaa, mutta itse laitoin hetkeksi vielä uuniin eilen paistamani kanan palat. Pyörittelin kanat ennen uuniin laittoa öljyssä ja oreganossa.
Bataattiranskalaisten ohje yhdelle hengelle:
1 bataatti
oliiviöljyä
suolaa
Kuori ja suikaloi bataatti. (Itselle riitti puolikaskin bataatti jo pellilliseen ranskalaisia, mutta riippuu vähän bataatin koosta.) Pyörittele suikaleet öljyssä ja lisää suolaa. Paista suikaleet uunipellillä leivinpaperin päällä 220 asteessa noin puolisen tuntia. (Kannattaa kurkkailla välillä ettei tummu liikaa, kannattaa myös välillä käännellä suikaleita)
Yksinkertaista ja todella helppoa. Toki bataatin suikalointi vaatii terävän veitsen, jottei mene taisteluksi. Itsellä tällä reseptillä onnistui loistavasti ja makukin oli mainio. Muutama pienempi suikale vähän tummui päistä liikaa, mutta muutoin tulos oli melko ranskismainen. Suosittelen kokeilemaan jos suolaisen nälkä iskee!
Bataattiranskalaisten ohje yhdelle hengelle:
1 bataatti
oliiviöljyä
suolaa
Kuori ja suikaloi bataatti. (Itselle riitti puolikaskin bataatti jo pellilliseen ranskalaisia, mutta riippuu vähän bataatin koosta.) Pyörittele suikaleet öljyssä ja lisää suolaa. Paista suikaleet uunipellillä leivinpaperin päällä 220 asteessa noin puolisen tuntia. (Kannattaa kurkkailla välillä ettei tummu liikaa, kannattaa myös välillä käännellä suikaleita)
Yksinkertaista ja todella helppoa. Toki bataatin suikalointi vaatii terävän veitsen, jottei mene taisteluksi. Itsellä tällä reseptillä onnistui loistavasti ja makukin oli mainio. Muutama pienempi suikale vähän tummui päistä liikaa, mutta muutoin tulos oli melko ranskismainen. Suosittelen kokeilemaan jos suolaisen nälkä iskee!