IBS-foorumi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
IBS on ärtyvän suolen oireyhtymä, vanhalta nimeltään
ärtyvä paksusuoli. Tällä keskustelupalstalla voit jakaa
omia kokemuksiasi, ruokavalio-ohjeita, hoitokeinoja
ja etsiä vertaistukea ja ystäviä.


Et ole sisäänkirjautunut. Kirjaudu sisään tai rekisteröidy

IBS ja häät

Siirry alas  Viesti [Sivu 1 / 1]

1IBS ja häät Empty IBS ja häät lähetetty La 10 Tammi 2015, 17:38

Ruusunen


Hei!

Olemme olleet mieheni kanssa yhdessä jo 10 vuotta ja päätimme vastikään hääpäivän kahden vuoden päähän. Olen hirveästi miettinyt sitä, että miten ihmeessä tulen selviämään mahani kanssa siitä päivästä. Minulla menee ihan normaaleissa jännitystilanteissakin maha aivan sekaisin ja siitäkin, jos olen jostain innoissani. Olemme ajatelleet pieniä häitä, n. 40 vierasta, mutta entä jos mahani menee ihan sekaisin ja kaikki menee ihan mönkään.. Kaikkia näitä uhkakuvia tulee mieleen. Välillä mietin, että pitääkö minun marssia tämän oireyhtymän tahtiin ja mahdollimman stressittömästi, esim. ettei vieraita kutsuttaisikaan (mikä olisi harmi).. En tiedä, kunpa tietäisikin vastauksen..
Haluaisinkin nyt kysyä teiltä, onko kellään kokemusta tästä aiheesta? Miten maha kesti silloin?

2IBS ja häät Empty Vs: IBS ja häät lähetetty Su 18 Tammi 2015, 15:25

Tipu


Imodium plus voisi olla hyvä apu hää päivälle. En tosin tiedä saako alkoholia ottaa lainkaan sinä päivänä sitten.. Tosin alkoholi itsessään pahentaa IBS oireita että kannattaisi varmaan pysyä alkoholittomissa juomissa. Nykyäänhän löytyy vaikka mitä alkoholittomana ja ihan ok viinejä yms. Ja pommac näyttää shampanjalta tai kuoharilta lasissa, muut eivät huomaa. Huom raskaana ei saa käyttää imodiumia! Muuten tuo lääke kyllä pelastaa tärkeän päivän Smile

3IBS ja häät Empty Vs: IBS ja häät lähetetty Ma 26 Tammi 2015, 13:09

Mikimi

Mikimi
imodiumia suosittelen minäkin. muutenkin kannattaa ottaa selvää lääkäriltäsi mitä mieltä hän on muutenkin sen käytöstä Smile

4IBS ja häät Empty Vs: IBS ja häät lähetetty Su 05 Heinä 2015, 14:29

Näppi


Hei Ruusunen!

Kyllä häät hyvin menevät. Smile Tärkeintä on, että järjestätte omannäköisenne juhlat, joissa teillä on mahdollisimman hyvä ja rento olla. Vieraatkin oletettavasti ilahtuvat, jos asiat on tehty hieman kaavasta poikkeavalla tavalla. Juhla on teidän päivänne, jonka kulun voitte pyrkiä etukäteen järjestämään niin, että siinä on jouston varaa ja aikaa hengähtääkin. Naimisiinmenossa on kuitenkin sinällään jo oma jännityksensä.

Ruokailuunkin mahdollisesti liittyvä jännitys kerkiää seremonian jälkeen varmaan jo laueta, ja teillä on varmasti mahdollisuus valita etukäteen sinulle sopivat ruuat. Nykyään saa hyviä alkoholittomia kuohujuomia, jos alkoholi tekee oireita. Imodium tai Precosa ovat varmaankin sopivia lääkkeitä, kannattaa testata etukäteen jossain muussa jännittävässä tilanteessa.

Et muuten ole ainoa, jota uudet/iloiset/kiinnostavat tilanteet jännittävät... Wink

Tässä vielä linkki erääseen blogiin. Hälystä ynnä muusta ylikuormittuva erityisherkkä ihminen kertoo häistään, jotka hän puolisonsa kanssa järjesti heille mieleisellä tavalla. Linkissä on useampi hääaiheineinen postaus.

http://susannantyohuone.blogspot.fi/search/label/h%C3%A4%C3%A4t

5IBS ja häät Empty Kokemuksia lähetetty Pe 18 Syys 2015, 09:19

Asumi


Ruusunen: Ymmärrän täysin huolesi! Meillä oli häät tänä kesänä ja päällimmäisin murheeni oli tosiaan se, että miten vatsa pysyy kasassa koko pitkän päivän. Kaikki meni onneksi oikein hyvin! ..Tein aika paljon "valmisteluja" asian suhteen etukäteen mm. viimeisen kuukauden söin 100% vain sellaisia ruoka-aineita, jotka eivät varmasti ärsytä vatsaa mitenkään, lisäsin maitohappobakteerien annostusta jne. Hääpäivän aamuna söin tukevan aamiaisen ja nappasin hiukan ennen kirkkoon menoa puolikkaan imodiumin, toisen puolikkaan otin myöhemmin päivällä ennen ruokailua. Söin itse ruoaksi vain kalaa ja vihreää salaattia, koska tiedän niiden olevan itselleni turvallisia vaihtoehtoja. Kahvituksen aikaan otin itselleni kupin teetä ja palan erityisruokavaliokakkua ihan näön vuoksi. Todellisuudessa annoin kakun miehen syötäväksi, sillä en halunnut ottaa riskiä senkään suhteen. Kukaan ei tätä tuntunut onneksi huomaavan Laughing
Kirkon jälkeen suurin osa jännityksestä on jo takanapäin ja silloin sitä osaa itsekkin vähän rentoutua, eikä ole enää niin dramaattista jos vatsa takkuaa. Juhlapaikalla pääsee kuitenkin aina tarvittaessa vessaan ja ohjelmanumeroita tms. voidaan järkätä/muunnella tilanteen mukaan. Tsemppiä valmisteluihin, kaikki menee varmasti oikein hyvin!

6IBS ja häät Empty Vs: IBS ja häät lähetetty Ke 23 Syys 2015, 04:24

viisvitonen


Ainahan voi ottaa myös hermostoa rauhoittavaa esim opamox-bentsoa kivasti yli päivän pääsee 1-2 15 mg pillerillä

Sponsored content


Takaisin alkuun  Viesti [Sivu 1 / 1]

Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa