Tässä niin helppo ohje jolla osaa miehetkin tehdä itselleen sämppäreitä
Porkkanasämpylät (n.20 kpl:tta)
4 dl vettä
1/2 dl ruokaöljyä
2 tl psyllium-jauhetta
50 g hiivaa (1pss kuivahiivaa)
2 dl porkkanaraastetta
2 dl maissi-/ tattarijauhoja
2 rkl sokeria (ei kai pakko ole;)
2 tl suolaa
alle 1 pkt Semper karkea luon.gluteeniton jauhoseos
Laita uuni lämpeämään 250 C:seen
Lämmitä vesi ja öljy suht lämpimäksi. Lisää käsivispilällä vispaten psyllium. Anna seistä 5-10 min. Jos vesi on kerinnyt jäähtymään, lämmitä hetki uudelleen mikrossa ja lisää joko tuorehiiva tai maissi-/ tattarijauhoihin sekoitettu kuivahiiva puuharukalla. Lisää myös porkkanaraaste, siirappi ja suola, sekä jauhoja sen verran että taikina ei ole enää löysä muttei tule kuivan kivikovakaan . Jauhotkin voi sekoittaa vain puuharukalla tms. Ei tarvi vaivata . Sitten vain lusikoit haluamasi kokoisia sämpyläkasoja pellille leivinpaperin päälle, annat hetken kohota ja tai laitat samantien lämpimään uuniin. Uunissa n. 10 min. (kunnes saavat väriä pintaan). Ja ei kun herkuttelemaan.
(Jos jäivät lällyiksi sisältä, laitoit liian vähän jauhoja tai annoit olla liian vähän aikaa uunissa.)
Kuvankin yritin laittaa mutten osannut . Tuota klikkaamalla näkee.
Porkkanasämpylät (n.20 kpl:tta)
4 dl vettä
1/2 dl ruokaöljyä
2 tl psyllium-jauhetta
50 g hiivaa (1pss kuivahiivaa)
2 dl porkkanaraastetta
2 dl maissi-/ tattarijauhoja
2 rkl sokeria (ei kai pakko ole;)
2 tl suolaa
alle 1 pkt Semper karkea luon.gluteeniton jauhoseos
Laita uuni lämpeämään 250 C:seen
Lämmitä vesi ja öljy suht lämpimäksi. Lisää käsivispilällä vispaten psyllium. Anna seistä 5-10 min. Jos vesi on kerinnyt jäähtymään, lämmitä hetki uudelleen mikrossa ja lisää joko tuorehiiva tai maissi-/ tattarijauhoihin sekoitettu kuivahiiva puuharukalla. Lisää myös porkkanaraaste, siirappi ja suola, sekä jauhoja sen verran että taikina ei ole enää löysä muttei tule kuivan kivikovakaan . Jauhotkin voi sekoittaa vain puuharukalla tms. Ei tarvi vaivata . Sitten vain lusikoit haluamasi kokoisia sämpyläkasoja pellille leivinpaperin päälle, annat hetken kohota ja tai laitat samantien lämpimään uuniin. Uunissa n. 10 min. (kunnes saavat väriä pintaan). Ja ei kun herkuttelemaan.
(Jos jäivät lällyiksi sisältä, laitoit liian vähän jauhoja tai annoit olla liian vähän aikaa uunissa.)
Kuvankin yritin laittaa mutten osannut . Tuota klikkaamalla näkee.