Löysin sattumalta ihanan kuuloisen (vehnättömän) pannariohjeen, näitä täytyy kyllä kokeilla joku päivä.
Banaanipannukakut
2 dl (gluteenittomia) kaurahiutaleita
1 dl saksanpähkinöitä
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
ripaus vaniljajauhetta
2 dl mantelimaitoa tai muuta vastaavaa
1 kypsä luomubanaani
2 rkl vaahterasiirappia tai maun mukaan steviaa
1 tl camelinaöljyä
neitsytkookosöljyä tai gheetä eli kirkastettua voita paistamiseen
Tarjoiluun:
vaahterasiirappia
banaanisiivuja
saksanpähkinöitä
Laita saksanpähkinät tehosekoittimeen ja murskaa ne karkeaksi jauheeksi. Kaada saksanpähkinäjauho pieneen kuppiin. Pane tyhjennettyyn tehosekoittimeen kaurahiutaleet, leivinjauhe, suola ja vaniljajauhe ja käytä konetta sykäyksittäin, jotta saat aikaan karkean jauhoseoksen. Kaada seos saksanpähkinäjauhon joukkoon.
Laita mantelimaito, banaani, vaahterasiirappi ja camelinaöljy tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon pähkinä-kauraseos ja anna koneen käydä vain sen verran, että massasta tulee tasaista. Anna taikinan seistä huoneenlämmössä noin 30 minuuttia.
Kuumenna hieman kookosöljyä tai gheetä paistinpannulla ja kaada siihen noin 3 ruokalusikallista taikinaa pieneksi pannukakuksi. Paista molemmilta puolilta kullanruskeaksi miedolla lämmöllä. Tarjoile vaahterasiirapin, saksanpähkinöiden tai banaaniviipaleiden kera.
Linkki ohjeeseen ja kuvaan:
http://ellit.fi/liikunta-ja-terveys/white-rabbit/banaanipannareita-ja-pekaanipahkinamuffineita
Alunperin ohje on Hanna Skytän Detox-kirjasta.
Banaanipannukakut
2 dl (gluteenittomia) kaurahiutaleita
1 dl saksanpähkinöitä
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
ripaus vaniljajauhetta
2 dl mantelimaitoa tai muuta vastaavaa
1 kypsä luomubanaani
2 rkl vaahterasiirappia tai maun mukaan steviaa
1 tl camelinaöljyä
neitsytkookosöljyä tai gheetä eli kirkastettua voita paistamiseen
Tarjoiluun:
vaahterasiirappia
banaanisiivuja
saksanpähkinöitä
Laita saksanpähkinät tehosekoittimeen ja murskaa ne karkeaksi jauheeksi. Kaada saksanpähkinäjauho pieneen kuppiin. Pane tyhjennettyyn tehosekoittimeen kaurahiutaleet, leivinjauhe, suola ja vaniljajauhe ja käytä konetta sykäyksittäin, jotta saat aikaan karkean jauhoseoksen. Kaada seos saksanpähkinäjauhon joukkoon.
Laita mantelimaito, banaani, vaahterasiirappi ja camelinaöljy tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon pähkinä-kauraseos ja anna koneen käydä vain sen verran, että massasta tulee tasaista. Anna taikinan seistä huoneenlämmössä noin 30 minuuttia.
Kuumenna hieman kookosöljyä tai gheetä paistinpannulla ja kaada siihen noin 3 ruokalusikallista taikinaa pieneksi pannukakuksi. Paista molemmilta puolilta kullanruskeaksi miedolla lämmöllä. Tarjoile vaahterasiirapin, saksanpähkinöiden tai banaaniviipaleiden kera.
Linkki ohjeeseen ja kuvaan:
http://ellit.fi/liikunta-ja-terveys/white-rabbit/banaanipannareita-ja-pekaanipahkinamuffineita
Alunperin ohje on Hanna Skytän Detox-kirjasta.
Viimeinen muokkaaja, Whimsy pvm To 14 Maalis 2013, 21:05, muokattu 2 kertaa (Raportin syy : Muokkasin otsikkoa, kun tuli mieleen toinenkin pannariohje...)